Mitä kaikkea kuulokojeet ovat?

Kuulokojeet edustavat nykyään uusinta digitaalista teknologiaa. Ne ovat pieniä ja siroja, tuskin havaittavissa korvassa. Enää kuulokojetta ei tarvitse säätää käsin, vaan se mukautuu automaattisesti eri kuunteluolosuhteisiin. Kuulokoje ei kuitenkaan palauta normaalia kuuloa ja sen käyttämiseen on totuttautuva ajan myötä. On suositeltavaa käyttää kuulokojetta joka päivä, jotta sen tuomaan äänenvahvistukseen tottuu.

Kuulokojeita on monenlaisia. Pääryhmät ovat korvan taakse tulevat korvantauskojeet (BTE ja RIE), sekä korvakäytävään asetettavat korvakäytäväkojeet (ITE). Eri valmistajilla on omat tuotevalikoimansa, jotka voivat erota toisistaan niin mallien kuin tekniikankin puolesta. Käytännössä tällä voi olla vaikutusta siihen miltä äänet kuulostavat.

ReSoundin modernit kuulolaitteet tarjoavat:

Huippumuotoilua

Pieni ja kevyt - pienimmillään kuulokoje voi olla vain 2 cm korkea ja painaa vain 7 g.

Huomaamaton - kuulokojetta tuskin huomaa korvassa, katsotpa mistä kulmasta tahansa

Design - ReSoundin kuulokojeet ovat voittaneet useita kansainvälisiä muotoilupalkintoja

Kuulokojeita on saatavana useissa eri väreissä. Alla esimerkki ReSound LiNX²-korvantauskojeiden väriskaalasta.

Lue lisää kuulon apuvälineistä:

Huipputeknologiaa

Nykyaikainen kuulolaite sisältää tehokkaan pienoistietokoneen. Siinä on selkeä ja luonnollinen ääni ja sisäänrakennetun älynsä ansiosta se kykenee mm:

  • vaimentamaan taustamelun
  • estämään vinkumisen
  • säätämään äänenvoimakkuuden
  • mukautumaan erilaisiin kuunteluolosuhteisiin
  • varoittamaan pariston loppumisesta jne.

Ja kaikki tämä täysin automaattisesti.

Helppokäyttöisyyttä

  • Nykyaikainen kuulolaite on täysin automaattinen. Riittää kun sen laittaa päälle aamulla ja sulkee illalla.  Helppoa, eikö totta?
  • Uusimmat ReSound kuulokojeet hyödyntävät nanoteknologiaa. Niissä on pinnoite jokaa suojaa kuulolaitetta kosteudelta ja siten pidentää sen käyttöikää.

Käyttömukavuutta

  • Niin kutsutut avoimet sovitukset yleistyvät hyvää vauhtia. Tällöin koje sovitetaan pienellä, kevyellä, ohuen letkun päässä olevalla erikoistipillä, jolloin tuskin huomaa sen olevan korvassa. Avoimessa sovituksessa käyttäjän oma ääni ei myöskään vääristy vaan kuulostaa aivan luonnolliselta.
  • Pienimmät kuulolaitteet painavat vain jokunen gramma, joten niiden käyttö on todella miellyttävää.

Langattomat yhteydet ja helppo hallinta

Edistyksellisimmät kuulolaitteet voidaan liittää eri äänilähteisiin langattomasti, esim. kännykkään Made For iPhone, 2,4 GHz, tai Bluetooth-tekniikalla. Käyttö on helppoa ja ääni kirkas ja selkeä, koska se lähetetään suoraan kuulokojeisiin. Lisäksi monelta valmistajalta löytyy kauko-ohjain, jolla on helppoa nähdä kuulokojeen astetukset ja vaihtaa kuunteluohjelmaa tai säätää äänenvoimakkuutta. Lisälaitteet ovat usein merkkisidonnaisia ja valikoima vaihtelee eri valmistajilla.

Hyvä esimerkki on ReSoundin langattomat lisälaitteet, joiden avulla yhdistät kuulokojeesi kaikkiin äänilähteisiin langattomasti. Esimerkiksi keskustelua helpottamaan voit hyödyntää ReSound Multi tai Micro Mic etämikrofoneja. Ne auttavat jos taustamelu häiritsee (autossa, ravintolassa) tai jos välimatka kasvaa.

Nykyään kuulokojekäyttäjille on olemassa myös älypuhelinsovelluksia, joilla ohjaat ja säädät kuulokojeesi huomaamattomasti yhteensopivilla älypuhelimilla. Tarjolla on myös sovelluksia tinnituksenhallintaan, esimerkiksi ReSound Relief, jota voi käyttää kuulokojeilla tai pelkillä kuulokkeilla. 2017 lähtien saatavilla on myös ReSound Smart 3D, joka ensimmäisenä maailmassa tarjoaa myös mahdollisuuden saada audionomilta etähienosäätöä.

Huomaa, että sovellukset eivät yleensä ole yhteensopivia kaikkien kuulokojemallien, eikä kaikkien mobiililaitteiden kanssa. Yhteensopivuustiedot voi tarkistaa audionomilta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää, tai tilaa uutiskirjeemme

Tutustu ReSoundin kuulokojeisiin: resound.com. Valitse haluamasi kieli ylä-oikealta.