Onko sinun kuulosi heikentynyt?

 • Minne katosivat heinäsirkat? Entä pikkulintujen laulu keväisin?
 • Loppuiko tikitys kellosta vaikka viisarit liikkuvat vanhaan tapaan?
 • Tuntuuko, että yleisin kysymyksesi on - Mitä?
 • Joudutko ponnistelemaan kokouksissa ja palavereissa kuullaksesi mitä toiset puhuvat?
 • Onko hankalaa kuulla mitä pankkineiti tai matkatoimiston virkailija puhuu tiskin toisella puolella?
 • Tuntuuko turvallisemmalta vetäytyä syrjään kun on useampia keskustelijoita eikä oikein ole varma kuuliko oikein?
 • Saako mummi tai vaari selvää lastenlapsensa tarinoista?
 • Valittavatko muut että TV tai radio on liian kovalla?

Jos vastasit kysymyksiin kyllä, voi kuulosi olla huonontunut. Silloin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen. Kaikissa kuuloasioissa sinua auttaa ReSound liikkeet. Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Tilanne haltuun

Tässä muutamia käyttäjien kokemuksia ja mielipiteitä kuulolaitteista.

 • En halua jäädä ulkopuoliseksi ryhmäkeskusteluissa esim. minulle tärkeissä suvun lasten lakkiaisissa tai rippijuhlissa. Uuden, pienen digitaalisen kuulolaitteeni ansiosta pystyn suuntaamaan kuuloni ja pystyn keskittymään siihen, mitä edessä puhutaan eikä takana oleva häly häiritse enää.
 • Matkustan paljon ja liikun aktiivisesti ympäri maailmaan työni takia. Uudessa kuulolaitteessani on erittäin tehokas taustamelun vaimennus. Nyt kuulen niin lentokentän kuulutukset kuin kanssamatkustajan puheenkin, kovasta taustahälinästä huolimatta.
 • Kävelen ja ulkoilen mielelläni vapaa-aikana ystävien kanssa. Nyt kuulen myös lintujen laulun, eikä tuulensuhina häiritse ollenkaan. Nautin vapaa-ajastani paljon enemmän!
 • Kotona voin kuunnella televisiota samalla voimakkuudella kuin muut eikä tästäkään enää synny riitaa. On uskomatonta, että kuulolaitteeni pystyy tekemään kaiken tämän täysin automaattisesti, minun ei tarvitse koskea siihen vaan laite tekee kaiken itse.

Voit myös katsella käyttökokemuksia Youtubessa (englanniksi): ReSound testimonials

Kuulonhuolto Suomessa

Kuulonhuolto kuuluu julkisen terveydenhuollon piiriin, jolloin maksat vain poliklinikkamaksut. Hoitotakuu vuonna 2016 on kuusi kuukautta, mutta voi kestää jopa vuoden ennen kuin ensimmäinen kuulokoje on korvassa. Hoidon aloittamiseksi tarvitaan lähete. Julkisen puolen apuvälinevalikoima on rajallinen. Palvelut ja apuvälinevalikoima vaihtelee eri sairaanhoitopiirien välillä.

Uusinta tekniikkaa kuulemiseen saa vain yksityisestä kuulonhuoltoliikkeestä. Hoidon aloittamiseksi et tarvitse lähetettä, varaat vain ajan audionomin vastaanotolle. Jotkut liikkeet myyvät vain yhden valmistajan kuulokojeita, toiset useamman. Yksityisessä kuulonhuollossa valitset itse mihin liikkeeseen menet ja palvelu on yleensä nopeampaa. Kustannuksista vastaat itse. Kustannuksiin vaikuttaa kuulokojeen malli ja tekniikkataso (noin 800-2700 €/kuulokoje). Yleensä päätät kuulokojeen hankinnasta vasta käyttökokeilun jälkeen. ReSound jälleenmyyjät löydät täältä: yksityiset kuulonhuoltoliikkeet

Kuulonhuoltoa ReSound erikoisliikkeissä:

Helsingin toimipiste  Espoon toimipiste