Kuulonsuojaus - Yleistä

Melua on nykyään kaikkialla: työssä, vapaa-ajassa ja harrastuksissa. Kuulonsuojaus on tänä päivänä erityisen tärkeää, sillä päivittäinen meluannoksemme nousee helposti yli sallitun rajan.

Työpaikoilla melu on tavallisimpia ongelmia. Se voi vaikeuttaa keskittymistä, estää ohjeiden kuulemista ja keskustelua, hermostuttaa ja ärsyttää ja pahimmillaan jopa aiheuttaa pysyvän kuulovaurion. Tähän on tarjolla erikoiskuulonsuojaimia tai konttorikäyttöön suunniteltuja kuulokkeita, kuten Jabran Evolve 80.

Häiritsevälle melulle voidaan altistua myös vapaa-aikana, esimerkiksi diskossa, ravintolassa, konserteissa tai vaikkapa moottoriurheilun parissa.

Yksilölliset kuulosuojaimet

Kun tarvitset hyvin istuvia kuulosuojaimia toistuvaan käyttöön, kannattaa teettää yksilölliset suojaimet. Ne tehdään oman korvan mukaan ottamalla ensin korvamuotti. Malleja on paljon erilaisia. Erilaisilla suodattimilla saat juuri oikeanlaisen vaimennuksen omiin tarpeisiisi.

Meluvamma

Melun aiheuttama kuulon alenema kehittyy usein vähitellen vuosien kuluessa, mutta riittävän voimakas ääni voi myös vaurioittaa kuuloa kertaheitolla. Ihmiskorvan aistinkarvasolut eivät uusiudu kun ne ovat vahingoittuneet ja liiallinen melualtistus johtaa pahimmillaan korvien soimiseen (Tinnitus) tai pysyvään kuulon alenemiseen.

Kuulosuojainten tarkoitus on suojata kuuloa haitalliselta melulta ja estää kuulovaurion syntyminen. Perussääntö on, että kuulonsuojaus on tarpeen, kun ei metrin puhe-etäisyydellä saa selvää toisen puheesta. Kuulosuojaimia on käytettävä työssä aina, kun melutaso ylittää 85 desibeliä. Tärkeää on myös muistaa antaa korville tarvittavaa lepoaikaa palautua melusta.

Muista:

  • Vältä oleskelua äänentoistolaitteen tai muun äänilähteen välittömässä läheisyydessä
  • Älä koskaan huuda toisen ihmisen korvaan. Se voi vahingoittaa kuuloa
  • Säännölliset tauot ja lepohetket ovat palautumisen kannalta välttämättömiä
  • Alkoholi alentaa kykyä huomata voimakkaita äänenpaineita
  • Käytä aina asianmukaisia kuulonsuojaimia - pumpuli tai paperi ei riitä suojaamaan kuuloa

Tutustu erilaisiin kuulosuojaimiin.

Kovassa melussa kuulokojeet voidaa mykistää!

Kovassa melussa kuulokojeet voidaan mykistää. Voit käyttää langatonta etämikrofonia (esim. ReSound Multi Mic) kun keskustelet melussa. Kätevää.


Mistä hankkia?

ReSound liikkeistä saat yksilöllisiä kuulonsuojaimia. Mallinotto korvasta onnistuu Helsingin liikkeessämme yleensä ilman ajanvarausta. On kuitenkin suotavaa varmistaa asia puhelinsoitolla, (09) 4777 9790.  Ajankohtaisen hinnaston saat myös puhelimitse. Yhteystiedot