Hörapparater

Moderna hörapparater representerar den senaste digitala teknologin. De är små och sofistikerade, knappt märkbara i örat. En hörapparat behöver inte längre justeras för hand, utan den anpassar sig automatiskt till olika ljudförhållanden. Det är ändå värt att notera att det finns många olika sorters hörapparater på marknaden med kännbara skillnader i teknik och även i kvalitet. De nyaste och mest avanserade tekniska lösningarna finns inom den privata vården.

En hörapparat återger ändå inte normal hörsel och det tar tid att vänja sig vid att använda den. Vi rekommenderar att du använder hörapparaten varje dag, så att du snabbare vänjer dig vid ljudförstärkningen som den ger.

Vad allt innefattar en modern hörapparat?

Toppformgivning: en hörapparat är...

Liten och lätt - de minsta hörapparaterna är bara 2 cm långa och väger bara 7 g
Diskret - oavsett vilken vinkel du tittar från
Design - ReSounds hörapparater har vunnit flera internationella formgivningspriser
 

Hörapparater finns att få i flera olika färger och modeller. De vanligaste är bakom-örat-apparater (BTE och RIE), samt allt-i-örat-apparater (ITE). Nedan ser du ett exempel på färgutbud (bakom-örat-modeller).

Färgalternativ på LiNX2 hörapparater
Läs mer om hörhjälpmedel:

Andra hörselhjälpmedel

Besök ReSounds hemsidor för mera produktinformation: www.resound.com. Du väljer språk (land) uppe till höger med hjälp av flaggorna. Obs! produktsortimentet kan variera något länderna emellan.

Toppteknologi

Den moderna hörapparaten innehåller en effektiv minidator. Den möjliggör ett klart och naturligt ljud och tack vare den inbyggda automatiska anpassningen kan den bl.a.:

 • dämpa bakgrundsbrus
 • förhindra tjutande/visslande
 • justera ljudstyrkan
 • anpassa sig till olika ljudmiljöer
 • varna för låg batterinivå o.s.v.

Och allt detta helt automatiskt.

Lättanvänd

 • Den moderna hörapparaten är fullt automatisk. Det räcker att slå på den på morgonen och stänga av den på kvällen. Enkelt, inte sant?
 • De senaste ReSound hörapparaterna utnyttjar nanoteknologi. De har en ytbeläggning som skyddar hörapparaten från bl.a. fukt och damm. På så sätt förlängs dens livslängd. Man skall ändå alltid handskas varsamt med sin hörapparat och inte doppa den i vätska.

Bekväm användning

Så kallade öppna utprovningar blir allt vanligare i snabb takt. Då tillpassas hörapparaten med en liten, lätt tipp i änden av en tunn slang, istället för en öroninsats (öronpropp). Du märker knappt att du har den i örat! I den öppna tillpassningen förvrängs inte heller användarens egen röst, utan den låter helt naturlig. Graden av hörselnedsättning tillsammans med personlig preferens bestämmer hurdan tillpassning som passar dig. 

De minsta hörapparaterna väger endast några gram så användningen blir mycket behaglig.

Trådlös ljudöverföring och mobilappar

I vissa ljudmiljöer räcker kanske inte en hörapparat till för att man skall höra bra. Inte ens en perfekt hörsel kan tackla alla ljudmiljöer! Därför har de flesta hörapparatstillverkare utvecklat märkesbundna hörapparatstillbehör för särskilda ändamål. Hjälpmedlen är enkla att använda och de valda ljudkällorna hörs klart och tydligt även i svåra lyssningssituationer. Ett bra exempel är  ReSounds trådlösa hjälpmedel.

Med trådlösa tillbehör kan man höra bättre och bekvämare t.ex. i dessa situationer:

 • på baksätet i bilen
 • på föreläsningar eller i sammanträden
 • samtal, musik eller appar i mobiltelefonen
 • tv, radio eller annan ljudanläggning

De modernaste hörapparaterna kan man koppla ihop med t.ex. mobiltelefonen trådlöst (med 2,4 GHz, MFi, eller Bluetooth -teknik). Nuförtiden finns det också mobiltjänster för hörapparatanvändare. Ett exempel är ReSound Smart 3D appen, med vars hjälp du kan finjustera och styra hörapparaten med vissa smarttelefoner, samt be din audionom skicka nya hörapparatsinställningar på distans.

Kontakta oss och fråga mer.