Hör bättre - njut av livet

"Varför tycker de andra att TV:n alltid är för högt på?", "Varför hör jag inte fågelsång ens på våren?", eller "Varför kan jag inte förstå vad den där personen pratar om - hon mumlar ju bara och det är så mycket ljud runt omkring också." Det här är bekanta situationer för många människor.

Över 700 000 finländare har nedsatt hörsel

Hörseln kan försvagas av många olika skäl. Bullerskador och åldrande är de vanligaste skälen. Precis som synen, försvagas ofta hörseln när man närmar sig medelåldern. Och precis som synen försämras också hörseln ofta gradvis, nästan omärkbart. Vad gör vi sedan när vi inte längre ser att läsa ordentligt? Vi skaffar oss synkorrigerande, moderna, snygga glasögon. Det samma gäller för hörseln - vi behöver en hörselkorrigerande hörapparat. En modern hörapparat är en högteknologisk designprodukt som ofta håller jämna steg med utvecklingen inom kommunikationsteknologi. Trots det är moderna hörapparater mycket lätta att använda, eftersom de är helautomatiska. För den som är intresserad finns ändå många möjligheter till individuell finjustering och uppkoppling.

Det är bra att veta att en hörapparat inte ger tillbaka din hörsel, utan hjälper dig att höra och bibehålla den naturliga hörsel du har kvar. Man måste vänja sig vid den förstärkning en hörapparat ger. Detta tar tid - ibland någon vecka, ibland längre. Nyckeln är motivation: din egen vilja att använda hörapparaten och vänja dig vid en ny ljudbild. Ju tidigare du söker hjälp, desto bättre brukar rehabiliteringen lyckas.


Med god hörsel kan du bättre njuta av ett aktivt liv utan begränsningar.

Läs mera om våra hörapparater på svenska under resound.com 
​- välj önskat spåk med hjälp av språkflaggorna 
(obs! produktsortimentet kan variera något länderna emellan)

Väck inte oönskad uppmärksamhet - skaffa en hörapparat!

Med nedsatt hörsel kan du väcka oönskad uppmärksamhet genom att be andra upprepa sitt tal och höja tv:n till skrikvolym. God hörsel ger bättre möjligheter till en problemfri samvaro.

Så här rehabiliterar du din hörsel:

  1. Besök hos öronläkare
  2. Hörselundersökning
  3. Utprovning av hörapparat

Hos GN ReSound är din hörsel i händerna på experter

Öronläkartjänster sköts smidigt hos oss i samarbete med privata läkarcentraler. Hörselundersökning, utprovning av hörapparat samt användningsinstruktioner för apparaten utförs av företagets egna erfarna audionomer (tidsbokning krävs). Leveranstiden för den personligt tillpassade apparaten är några veckor. Vissa modeller finns att få till försöksanvändning redan på första besöket. Du väljer alltid hörapparat i samråd med audionomen. Innan du bestämmer dig för hörapparatmodell och anskaffning får du prova att använda apparaten hemma i någon vecka.

Man får hörselrehabilitering via den offentliga hälsovården. Att skaffa en hörapparat privat är ändå ett alternativ värt att ta i beaktande. I regel får du snabbare service, den nyaste tekniken och flera valmöjligheter.

Privat hörselvård är:

  • Enkelt: ring oss på nummer (09) 4777 9700 och din hörsel är i händerna på experter.
  • Snabbt: utprovning av en hörapparat kan börja redan på första besöket. Den individuellt utprovade hörapparaten får du inom några veckor.
  • Smidigt: tillsammans med en audionom väljer du en hörapparat ur vårt breda sortiment som passar just dina behov. Kostnaderna varierar mellan tusen och tretusen euro, beroende på hörapparatmodell.

Våra servicepunkter finns i Olars i Esbo och i Helsingfors på Norra Järnvägsgatan. På båda ställena finns yrkeskunniga audionomer som väljer och provar ut en modern hörapparat, som passar just din hörsel.

Vi berikar din ljudvärld med service, som du kommer att förälska dig i. Kontakta oss redan idag (09) 4777 9700!
 

När du inte hör 
Helsingfors verksamhetspunkt   Esbos verksamhetspunkt